Μηνιαία Αρχεία: Αυγούστου 2023

  1. Elac Uni-Fi 2.0 UB52 REVIEW by Neil Gader - The Absolute Sound [in Greek]

    Elac Uni-Fi 2.0 UB52 REVIEW by Neil Gader - The Absolute Sound [in Greek]

    Το μικρό μόνιτορ ηχείο βάσης Uni-Fi UB5 της Elac Audio, το οποίο δοκίμασα στο τεύχος 266, παραμένει μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει ένας μουσικόφιλος & audiophile στην πολύ προσιτή κατηγορία. Σε μια κατηγορία τιμής που κυρίως ανήκουν παραδοσιακές προτάσεις ηχείων δύο δρόμων — όπως στη σειρά Debut της Elac — το UB5 ήταν ένα σπάνιο τρίδρομο μοντέλο εξοπλισμένο επίσης με ομοκεντρική μονάδα υψηλών/μεσαίων συχνοτήτων. Με τιμή τότε 499 δολάρια το ζευγάρι, το Elac UB5 αντιπροσώπευε εξαιρετική αξία και επιδόσεις όπου το κατέταξαν ως ένα μικρό μόνιτορ που ναι, έπρεπε να βγει νικητής στην κατηγορία του. Αλλά, όπως λέγεται και είναι επακόλουθο, υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση. Έτσι, η ομάδα της Γερμανικής Elac, υπό την επιμονή του κ. Andrew Jones, αποφάσισε να προχωρήσει παρακάτω. Σχεδιάστηκε το σημερινό Uni-Fi UB52 !

    Καθώς

    Read more
  2. MBL 126 REVIEW by Neil Gader - The Absolute Sound [in Greek]

    MBL 126 REVIEW by Neil Gader - The Absolute Sound [in Greek]

    Ελάχιστοι κατασκευαστές high-end audio έχουν κατακτήσει το επίπεδο σεβασμού που έχει συγκεντρώσει η MBL με τα χρόνια. Τα περίφημα παντοκατευθυντικά ηχεία που αποκαλούν Radialstrahler (μα και τα υπέροχα ηλεκτρονικά, ενισχυτές & πηγές της MBL) εμπνέουν εκ πρώτης περιέργεια και δέος. Αυτό διαπιστώνεται με βεβαιότητα όταν για παράδειγμα βρίσκεστε κοντά στην παρουσία του ιστορικού πλέον μοντέλου ηχείων 101 E MkII ή του εντυπωσιακού Four-Tower 101 X-treme. Σε εμπορικές εκθέσεις, έχω παρακολουθήσει λάτρεις να μπαίνουν στα εκθέματα της MBL με μια σιωπηλή επισημότητα και έπειτα να απομακρύνονται λαμπεροί, σαν να είχαν υποστεί μια σπουδαία πνευματική εμπειρία. 

    Αλλά ετούτη η ακουστική δοκιμή αφορά ένα άλλο MBL, το μικρότερο 'Radialstrahler' όπως αποκαλούν οι Γερμανοί, το πολυκατευθυντικό στη σειρά MBL μοντέλο 126. Με ύψος κάτι λιγότερο από

    Read more